Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

2 Şubat 2011 Çarşamba

Kısa Kısa


All-Star haftasonunun bize göre Cuma gecesi oynanan Çaylaklar - İkinci Yıl Oyuncuları maçı için (Sophomore terimi için doğru düzgün bir çeviri olmaması da büyük problem) Taj Gibson Sophomore takımına seçilme başarısı gösterdi. İkinci senesi ile birlikte büyük gelişme kaydeden ve oyununu oldukça olgun bir seviyeye taşımaya başaran Gibson, İndiana maçının son çeyreğinde bileğini burkmuştu. X-Ray sonuçlarında herhangi bir problem gözükmemesine rağmen Taj ayağının üzerine ağrılık bindirmekte zorlandığı söylemişti. Yine de antremanlara çıkan Gibson'ın bu gece oynanacak Clippers maçında sahada olması bekleniyor. Umarım All-Star haftasonunda -Derrick Rose ile birlikte- olmak ona ekstra motivasyon sağlayacak ve gelişimine devam etmesine yardım edecektir.


Bulls koçu Tom Thibodeau Ocak ayında Doğu'da ayın koçu seçildi. Bulls'un 12-4'lük seri elde ettiği Ocak ayında Bulls özellikle Doğu'da güçlü takımlara karşı önemli galibiyetler almayı başardı. Konferansındaki takımlara karşı 11 maçın tamamını kazanan Chicago, NBA'de konferans takımlarına karşı maç kaybetmeyen tek takım durumunda. Öte yandan koç Thibs'in All-Star Doğu takımının koçu olma ihtimali kalmadı. Konferansında en iyi dereceye sahip takımın koçu Konferans All-Star takımının koçu olarak seçiliyor. Batı'da Spurs koçu Popovic koç olarak belirlense de Doğu'da koçun kim olacağı 6 Şubat'a kadar oynanacak maçlardan sonra belli olacak. Boston ve Miami'nin ardından üçüncü sırada bulunan Bulls'un, Boston'la 3.5 maçlık galibiyet farkını kapatma şansı kalmadığı için Bulls koçu Thibs'in de All-Star koçu olma ihtimali kalmamış oldu.

Bu gece oynanacak L.A. Clippers maçı ile Bulls'un 5 maçlık batı deplasman turu başlıyor. Diğer maçlar ise 5 Şubat Warriors, 7 Şubat Portland, 9 Şubat Utah ve 12 Şubat Hornets deplasmanları. Bulls 11 Mart'a kadar oynayacağı 16 maçın 12'sini deplasmanda oynayacak. Zorlu bir takvimi olan takımda Noah'ın ise durumu iyiye gidiyor. Fransız pivotun All-Star arasından sonra takıma dönmesi beklenirken tam olarak ne zaman sahada olacağı henüz net değil. 

Son olarak 2009 draftında ilk tur 16. sıradan seçilen James Johnson bu sezon rotasyona girmekte sıkıntı yaşıyordu. Bulls batı deplasman turu bitene kadar Johnson'ı Iowa Energy takımına, D-League'e gönderme kararı aldı. 15 Şubat'da United Center'da oynanacak Bobcats maçı ile takımı dönmesi beklenen J.J. hakkında All-Star arası öncesi olası bir takas için vitrine çıkarıldığı dedikoduları da konuşulmaya başlandı. İlk maçında 28 sayı atmayı başaran Johnson'ın yetenekleri konusunda kimsenin şüphesi yok ancak mental anlamda eksikleri bulunuyor ve D-League'de aldığı dakikalarla ihtiyacı olan oyun tecrübesi eksiğini biraz da olsa giderebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder