Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

22 Ocak 2011 Cumartesi

Haftanın Soruları



"Carlos Boozer sakatlıktan ne zaman dönecek? Sakatlığı ile ilgili son durum nedir?

Berk Hocaoğlu

Bu gece Cleveland maçı ile birlikte dönebilir. Koç Thibodeau onu tam olarak sağlıklı olmadığı müddetçe oynatmayacağını söyledi. Eğer antremana çıkarsa oynamaya da hazır demektir şeklinde bir açıklaması oldu. Cavs karşısında olmasa bile 24'ünde Bucks karşısında mutlaka sahada olacaktır.


"Şu anda Bulls iyi gidiyor.Sizce bu dönemde bir takas düşünülüyormu.Gerçi takas da ritmini bulmuş bir takımdan kim gönderilir bilemem ama,rose un yükünü hafifletcek skorer bir 2 numara nasıl olabilir.Tabi bu dönemde bulmak zor.Düşünceleriniz bizimle paylaşırmısınız"

Kaan Genç

Bulls'un 2 numara sıkıntısı artık herkesin malumu. Bir başka skorere ve dış şuta ihtiyacı olan takım için bir çok isim atıldı dedikodu kazanına. Tabii ki Bulls bir arayış içerisinde. Carmelo Anthony için ciddi girişimlerde de bulunuldu ancak Melo ve eşi Chicago'ya gelmek istemiyor, NYK'e gitmek istediğini de açıkça belirtti. O.J. Mayo ismi çokça konuşulan bir başka isim. Ancak temel sorun Bulls'un bir takas için gözden çıkarabileceği değerlerin ne olduğu. Takım sezon başında kimsenin tahmin etmediği bir galibiyet sayısını tutturdu üstelik bir kısmında Boozer, bir kısmında ise Noah yoktu. Takas için değer oluşturabilecek isimlerden Deng koç Thibs'in gözbebeği adeta. Thibodeau sürekli onu övüyor ve sisteminde ne kadar önemli bir yer tuttuğundan bahsediyor. Gibson henüz ikinci senesinde olmasına rağmen büyük gelişme kaydetti. Özellikle savunma kısmında yaptıkları ile Thibs'in çok önemli bir parçası haline gelmeyi başardı. Bulls gibi savunma merkezli bir takımda bu parçaları göndererek eklenecek bir oyuncu hücumda yapacağı katkıdan fazla savunma zaafı yaratabilir. Koç Thibs Boozer'ın savunma defolarını yamamaktan dahi rahatsızken ikinci bir savunma defosunu kesinlikle istemeyecektir. Ancak sezonun şu aşamasında sahanın iki tarafını da iyi oynayan bir oyuncu bulmak zor. O nedenle benim tahminim Bulls elindeki kadro ile gidebildiği yere kadar gidip, yaz sezonunda takımın defansif yönüne de katkı yapabilecek yüksek profilli bir iki numara için hamleler yapacaktır. James Johnson rotasyonun tamamen dışında kaldığı için belki onunla ufak bir takas olabilir ancak Gibson, Deng ve özellikle Noah'ın dahil olacağı bir takası pek mümkün görmüyorum. Yine de söz konusu NBA olunca herşeye hazırlıklı olmak lazım.

"Ömer Aşık Noah ve Boozer sakatken bile fazla süre alamıyor. Bunun sebebi nedir? Ömer sezon sonunda Fenerbahçe'ye dönebilir mi?"

Cemal Coşar

Sezon başlarken beklenti Ömer'in sezonun başlarında çok kısıtlı süre alıp sezonun ortalarına doğru rotasyonun bir parçası olmasıydı. Ancak özellikle işin savunma kısmında yaptığı katkı, yardım savunmasında Avrupa'dan gelen bilgileri koç Thibs'in ona hemen rotasyonda yer açmasını sağladı. Kurt Thomas Noah sakatlanıncaya kadar rotasyonda dahi değildi. 2009 draftının 1. tur 16. sıra seçimi James Johnson hala rotasyona girebilmiş değil. Atletik forvet kenarda otururken Ömer'in aldığı dakikaların ne kadar değerli olduğunu iyi anlamak lazım. Koç Thibs 10 kişilik rotasyonla oynamayı seviyor. Kafasındaki şablonu kolay kolay değiştirmiyor. Kazanan bir takım yarattığı için bu çok da sorun teşkil etmiyor. Ömer basketbola çok geç yaşta başladığı için hücum yönünde hala çok yetersiz. Potaya yakın aldığı topları eğer boşsa smaçlayabiliyor ama etrafında savunmacılar varsa faul almadığı müddetçe topu potaya gönderemiyor. Bazen atılan iyi pasları dahi yakalamakta zorluk çekiyor. Ancak şu bir gerçek ki Ömer çok iyi bir öğrenci. Çok çalışıyor ve gelişmek için de potansiyeli var. Amerikalılar'ın dediği gibi "Boyu öğretemezsin." Ömer uzun boyu ve uzun kolları ile artık NBA'de çok zor bulunan bir değer durumunda. Kısıtlı hücumuna rağmen Bulls gibi savunma merkezli bir takımda olması büyük şans. Böylelikle kendisi için çok değerli dakikaları alarak oyun tecrübesini geliştirebiliyor. Bu şekilde devam ettiği müddetçe ne Fenerbahçe'ye ne de Avrupa'ya geri dönmesi söz konusu değil. Çaylak bir oyuncu olduğu için NBA basketboluna uyum sağlaması zaman alacak, kendisine çalınan kolay fauller olacak. Önemli olan düzenli olarak rotasyonun bir parçası olması, çok çalışmaya devam etmesi ve gelişim için yeterli potansiyeli olması ki Ömer tüm bunlara sahip.

"All-Star seçimlerini siz yapıyor olsaydınız, Doğuda ve Batıda başlayacak oyuncuları kimleri seçerdiniz?"

Seyfi Ayardoğan

Seçim şansı bende olsaydı ilk 5 tercihlerim şu şekilde olurdu:

Doğu:

Derrick Rose
Dwyane Wade
Lebron James
Amar'e Stoudemire
Dwight Howard

Batı:

Chris Paul
Kobe Bryant
Kevin Durant
Blake Griffin
Nene

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder