Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

3 Mart 2011 Perşembe

Rasual Butler Bulls'da


Beklendiği üzere Rasual Butler bugün Chicago Bulls ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Los Angeles Clippers'ın kontratını satın alarak serbest bıraktığı oyuncunun Orlando Magic ile oynanacak maçta takımla birlikte sahada olması bekleniyor.

Hemen belirtmeliyim ki Butler'ın gelişi ile birlikte rotasyonda -kısa zamanda- ciddi değişiklik beklemiyorum. Sezon başından bu yana ligin en çok süre alan oyuncularından biri olan Luol Deng'in Butler'ın gelişi ile biraz daha dinlenme şansı olacak. Tartışılan adam Bogans'ın ilk 5'teki yerini kaybetmesi ise şimdilik söz konusu değil. Rotasyonda bir süre en son yedek haline gelecek Butler'ın özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden yapacağı katkı süresi için de belirleyici olacak.

İyi bir defans oyuncusu olması ile Bulls takımının kimliği ile uyuşan bir isim Butler. Sezon başında Clippers ile iyi süreler sahada olmasına rağmen alınan kötü sonuçlar sonrası yönetimin koç Del Negro'dan genç oyunculara ağırlık vermesini istemesi sonucu kenarda oturmaya başladı. Çalışkan bir oyuncu olan Butler'ın yedek kalmayı sorun etmiyor olması oldukça üst düzeyde olan Bulls takımı kimyasını da bozmayacak gibi görünüyor. 31 yaşındaki oyuncunun maç sonlarında kritik şutları atmaktan çekinmiyor olması maç sonu konusunda tamamen Rose'un eline bakar durumda olan takım için önemli bir katkı olabilir. Şimdilik 13. oyuncu durumda olan Butler oyun sürelerini kendi kazanmak durumunda. Rotasyon konusunda oldukça muhafazakar olan Thibodeau'nun kısa vaadede rotasyonda ciddi değişiklik yapmak istemediğini biliyoruz. Dolayısıyla Butler'ın aldığı kısıtlı sürelerde yapacağı savunma ve özellikle dış şut anlamında yapacağı katkı ile Thibodeau'nun güvenini kazanması gerekiyor. Rose'a yoğunlaşan savunmaların gömülmesiyle dış şutörlerine boş şut imkanı hazırlayabilen bir takımda değerli bir parça haline gelebilecek potansiyelde bir şutör olduğunu göz önüne alırsak, özellikle play-off'lar yaklaştıkça daha ciddi sürelerde sahada kalmasını bekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder