Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

28 Ekim 2010 Perşembe

CIBONA 68 - FENERBAHÇE ÜLKER 73


Fenerbahçe Ülker rahat kazanması gereken bir maçı krizin eşiğine kadar getirdi. Bogdanoviç kötü başlamışken tüm savunmasını onu durdurmak üzere konsantre etmiş Fenerbahçe Ülker, hücumda istediklerini yapmaktan uzak kalıp oyuncularının birebir yeteneklerine bakmaya başladı. Final four hedefleyen bir takım için çok dağınık hücum ediyor takım. Yetenekli oyuncu sayısının fazlalığı işleri bir şekilde götürüyor ama özellikle takımın son çeyreklerde yaşadığı düşüşün temel sebebi işleyen bir hücum düzeninin olmaması.

Bogdanoviç çok kötü başladığı maçı çok iyi bitirdi. Onun maç başında sıkıntı yaşadığı dakikalarda diğer oyunculardan beklenmeyen bir katkı alan Zagreb oyunun içinde kalmayı başardı. Fenerbahçe Ülker zaman zaman 8-9 sayılık fark açmayı başarsa da bir türlü rakibini devirecek darbeyi vuramadı. Kinsey bugün Fenerbahçe Ülker adına direnç koyan ve işler ne zaman zorlaşsa sorumluluk alan isim olarak öne çıktı. Özellikle bir pozisyonda attığı turnikedeki hang time, darbeye rağmen dangesi gerçekten göz kamaştırıcıydı. Maçın son bölümünde sakatlığına rağmen en sıkıntılı hücumu doğru şekilde oynadı, faulü aldı ve iki serbest atışı sokmayı başararak maçın krize girmesini, belki de kaybedilmesini engelledi. Mirsad'ın 19 dakika 24 saniyede çektiği 9 ribaund da onun bu konuda ne kadar üstün bir oyuncu olduğunun en büyük göstergesi.

Son olarak ufak bir not; bu maça iddaa'da benim gibi Fenerbahçe Ülker galibiyetine oynayanlar maçın hem ilk yarısında, hem de maç sonunda ölüp ölüp dirildi. Her iki yarıda da Fenerbahçe Ülker gerekli handikabı yakalamışken gelen Cibona şutları son saniyede girseydi, kaybetmiş olacaktık. Neyse ki her iki devrede de o şutlar girmedi. Özellikle maç sonunda pota altına çok kolay bir tip basketin kaçması az kalsın 4 handikapı geçmesini engelleyecekti Fenerbahçe Ülker'in. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder