Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

31 Ekim 2010 Pazar

Mersin 71 - Erdemir 79


Kazanması gereken bir maçı daha kaybetti Mersin. Erdemir Hakan Demirel, James Thomas ve Antwain Barbour üçlüsünü çıkarırsanız ikinci ligde dahi zor tutunur. Takımın tüm yükünü bu üçlü sırtlıyor. Hatta dünkü maç için konuşmak gerekirse biraz Hakan, yarım Thomas ve "verin atayım" Barbour ile maçı kazanmayı başardılar.

Mersin her ne kadar Erdemir'e oranla çok daha geniş ve iyi kadroya sahip olsa da Mete Babaoğlu oyuncularından verim almayı başaracak sistemi sahaya yansıtamıyor. Christmas ve Girer ikilisi ayrıca bir paragraf açacağım Barbour'un yarısı kadar etkili olamadılar. Ancak takım asıl darbeyi vuran hep Mete Babaoğlu oldu. Alan savunmasındaki anlamsız ısrarı, Reese'i tam reaksiyon gösterip Mersin'i maça ortak etmişken kenara alması, son dakikalarda ise takımın tüm dümenini artık koşmaya mecali kalmamış Hakan Köseoğlu'na teslim etmiş olması ve daha sayılabilecek bir çok hata ile Mete Babaoğlu takımını adeta ateşe atarken, Erdemir koçu Ahmet Çakı takımına çok yerinde müdehalelerde bulunarak oldukça kısıtlı kadrosu ile bir deplasman galibiyeti çıkarmayı başardı. Özellikle Mersin'in alan savunmasına karşı Erdemir, pota altında James Thomas'ı da pas trafiğine dahil ederek Mersin savunmasının dengesini çok iyi bozu ve Hakan ile bulduğu iki üçlükle Mersin'in tam maça ortak olduğu dakikalarda direnci kırmayı başardı. Barbour'u bir türlü adam adama savunamayan Mersin alan savunmasında ısrar ederken gelen bu sayılar Mete Babaoğlu'nu da çaresizce tekrar adam adama savunmaya dönemeye itti ve Barbour kaldığı yerden atmaya devam ederek Erdemir galibiyetini getirmiş oldu.

Maçı 35 sayı 6 rebound 3 asist ile tamamlayan Barbour gecenin ve muhtemelen de haftanın yıldızı oldu diyebilirim. Fakat attığı 35 sayı bir yana, en etkileyici olan neredeyse kusursuza yakın oynamasıydı. İki takımın da çok kötü üçlük attığı (Mersin %20, Erdemir %21) bir maçta oyunun tamamen pota altına yığılmasına rağmen hem içeri penetreleri, hem hızlı hücum sayıları, hem de orta mesafe şutları ile Mersin savunmasını adeta tek başına yıktı. Maça hücumda çok kötü başlayan takımı adına hemen sorumluluğu üstlendi ve takımının geriye düşerek oyundan kopmasını engelledi. Atletizminin yanında çabuk ayakları sayesinde kolaylıkla içeri süzülüyor ve topu uzunlardan kolaylıkla kaçırarak sayıyı bulabiliyor. Gerçekten mükemmel bir bitirici. Dış şutunu istikrarlı bir tehdit haline getirirse çok daha üst düzey takımlarda rahatlıkla oynayabilir. 

Mersin için bundan sonrası çok daha zorlu olacak. Kazanılabilecek üç maç kaybetti takım ve daha da önemlisi takımdaki dağınıklık. Yerli kalitesi zaten istenilen düzeyde değil ancak daha önemlisi dün yabancılarından da istediği verimi alamadı Mersin. Koç Mete Babaoğlu'nun takıma tam hakim olamaması ve doğru hamleleri yapamaması kadar, Christmas ve Grier ikilisinden de beklediği katkıyı görememesi takımın maçı kaybetmesinde etkili oldu. Özellikle Christmas atletik bir oyuncu ve ısınmalarda çok iyi şut attığını da gördüm. Olin maçında attığı 20 sayı sonrası Antalya maçında çok kötü şut atarak 10 sayıda kalmış ve maçın kaybedilmesinde önemli rol oynamıştı. Dün de bilinçsizce yaptığı penetreler ve el üzerinden attığı şutlarla sorumsuzca top kullanan bir oyuncu görünümündeydi. Düşük oyun zekası nedeni ile Avrupa basketboluna uyum sağlaması zaman alacaktır. İyi attığı günlerde takımını taşıyabilir ancak istikrarlı bir oyun beklemek için çok erken. Grier ise çok daha akıllı ve soğukkanlı bir oyuncu ancak yapabilecekleri kısıtlı. Oldukça kötü bir şut stili var ve boş kaldığı orta mesafeleri kullanamıyor. Bir kaç defa hücum elinde patladığında ise çok kötü şutlar kullanmak zorunda kaldı. Bu kadar kötü bir şut stili ile kendi şutunu yaratması zaten imkansız. Özellikle dünkü gibi pota altında kalabalıklaşan maçlarda ise içeri penetreleri bitirmekte sıkıntı yaşaması muhtemel. Dün maçın Mersin adına tek olumlu ismi belki de Andrej Stimac oldu. Çok gösterişsiz bir oyun sergilemesine rağmen takımın en aklı başında oynayan oyuncularındandı. Adapte oldukça çok daha iyi bir oyun sergileyeceğine eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder