Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

2 Nisan 2011 Cumartesi

Sezon Ödülleri


MVP: Derrick Rose Henüz daha sezonu ortalamışken Derrick Rose'un ligin ilk yarsının MVP'si olduğunu yazmıştım bu sitede. O zamanlar bunu dillendiren pek yoktu fakat sezon sonuna doğru yaklaştıkça Rose tüm lige bu ödülü ne kadar hak ettiğini defalarca gösterdi. Rose ligde sayı ve asistlerde ilk 10 içerisindeki tek oyuncu olma unvanını sürdürüyor. Bulls büyük bir ihtimalle doğuda ligi lider tamamlayacak ve hatta San Antonio'nun baş aşağı gittiği şu günlerde sezon sonunda tüm ligin tepesinde olma ihtimali dahi var. Rose 25 sayı 7.9 asist 4.2 ribaund ortalamalarıyla Bulls'un bu başarısında büyük katkı sahibi. Hem Boozer'ın hem Noah'ın sezon boyunca yaşadığı sakatlıklara rağmen Chicago şehrine ihtiyacı olan lider eksikliğini gidermekle kalmadı, takımı adeta sırtına yükleyip doğunun ve belki tüm ligin tepesine taşımayı başardı.

YILIN KOÇU: Tom Thibodeau Evet burası bir Bulls blogu ama ödülleri Bulls için değil tüm lig için değerlendirdiğimi hatırlatmam gerek. Rose'un muhteşem gelişimi ve MVP kalibresindeki sezonunu göz ardı etmek mümkün değil ancak Bulls'un herkesi şaşırtarak doğunun zirvesinde olmasının arkasındaki en büyük başarı ona ait. Onun yılın koçu olması gerektiğini bir süre önce Ekşi Sözlük'teki bir entryimde yazdığım için burada tekrar değerlendirmek istemiyorum. Okumayanlar entryi buradan okuyabilirler. Yılın koçu için önemli bir aday olan Gregg Popovich son mağlubiyet serisi sonrası şansını tüketirken Phil Jackson Lakers'ı ligin lideri yapsa dahi ödülü Thibodeau'nun önünde alabileceğini sanmıyorum. Lakers'ın Bulls'a oranla çok daha kaliteli bir kadroya sahip olması ve Jackson için başarının artık normal karşılanmaya başlaması en büyük handikapları. 76'ers ile muhteşem bir sezon geçiren Doug Collins, Thibs'in arkasından gelen en büyük aday. Oldukça kısıtlı bir kadroya çok iyi basketbol oynatmayı başaran Collins, Philly'i ligin dibinden çıkarıp play-off takımı haline getirmeyi başardı. Bulls ligi 3-4 seviyesinde bitirseydi Collins ödülü kazanmayı neredeyse garantileyebilirdi ancak şu anda Thibs'i çok daha büyük aday olarak görüyorum.

YILIN SAVUNMACISI: Dwight Howard MVP ödülü için başka önemli bir aday Howard ancak takımının ligdeki derecesi muhtemelen ona ödüle mal olacak. Ancak yılın savunmacısı ödülü bu sezon bir kez daha ona teselli olarak verilecektir. Savunma çok fazla istatistiklerle ölçülemediği için bu ödül çok tartışma konusu oluyor. Ancak şunu söylemeliyim ki oy kullanma hakkım olsaydı oyumu Andre Iguodala için kullanırdım. NBA'in bu sezon itibari ile açık ara en iyi dış savunmacısı Iguodala. Philly savunmasının da adeta merkezinde. Ancak ödülü kazanmasını beklediğim isim bu sezon da Howard.

6. ADAM: Lamar Odom Jamal Crawford sezon başında istediği kontratı alamayıp oyuna küsünce bu sezon 6. adam performansının uzağında kaldı. Jason Terry kenardan gelerek süper bir sezon geçirdi ve ödüle de büyük aday ancak onun önünde gördüğüm bir isim var ki; o da Lamar Odom. Bynum'un dönüşü sonrası Lakers'da kenardan gelerek büyük etki yapan Odom NBA'in başka 10-15 takımında takımın en büyük yıldızı olabilecek kapasitede bir oyuncu olmasına rağmen Lakers'ın kadro kalitesi nedeni ile kenardan gelmek zorunda kalıyor. Buna rağmen istatistikleri bir çok 5 oyuncusunu kıskandıracak düzeyde: 14.4 sayı, 8.7 ribaund, 3 asist. Çok yönlü oyunu ile neredeyse üç pozisyonu oynayabilen Odom en iyi altıncı adam ödülünü efektif oyunu ile almayı hak etti.

MİP: Kevin Love Kazanan bir takımda bu istatistiklerle MVP dahi olabilirdi. Geçirdiği muhteşem sezon en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülü ile taçlandırılacaktır. Geçen sezona oranla karşılaştırmalı olarak istatistikleri (parantez içindekiler geçen seneki ortalaması) herşeyi anlatmaya yetiyor: 20.2 sayı (14), 15.2 ribaund (11), 2.5 asist (2.3), 3s% 41 (33), SA% 85 (81). Bulduğu isabetlerdeki inanılmaz yükselişi de incelemenizi öneririm. Love'ın muhteşem sezonu ve gelişimi onu en büyük aday yapıyor. D-Rose, MVP yarışında adı geçmeseydi muhtemelen en büyük rakibi olurdu. Tersten düşünürsek Love böyle bir sezon geçirmeseydi Rose MVP ve MİP ödüllerini aynı sezon içerisinde alabilirdi. Gelişme demişken geçen yaz ABD takımı ile dünya şampiyonası oynayan genç oyuncuların bu sezon çok ciddi gelişim göstermiş olmasına da dikkat çekmekte fayda var.

YILIN ÇAYLAĞI: Blake Griffin En kolay seçim. Oylamada bir oy dahi kaçıracağını sanmıyorum. Her gece yaptığı spektaküler hareketlerden daha önemlisi koca bir sezonu takımı kenarda izleyerek geçirmek zorunda kaldıktan sonra ilk sezonunda 22.14 sayı, 12.1 ribaund, 3.7 asist ortalamaları çok etkileyici. Oyunun savunma yönünde kendini geliştirmeyi başarır ve özellikle post-up oyununda bir kaç basamak daha yukarı çıkabilirse NBA'in en büyük yıldızlarından biri olabilir. Tabii sağlıklı kalması şartıyla. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder