Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

1 Eylül 2011 Perşembe

Geliyoruz Litvanya!


Zorlu geçmesini beklediğim Britanya engelini yine muhteşem savunmamız sayesinde rahat geçtik. Maça damgasını asistlerde yaptığımız 24'e 5'lik fark vurdu. Hazırlık döneminin aksine topu çok iyi paylaştık ve maç boyu iyi organize olmayı başardık.

Önce Deng üzerinden oynadığımız pick n roll'ler, sonrasında da drive n kick'ler sonrası gelen üçlüklerle maçın başında hücumumuzu rahatlattık. Hedo'nun erken iki faulü sonrası oyuna giren Emir çok etkili olmayı başardı ve zaman zaman 2-1-2 alan, zaman zaman da adam adama yaptığımız savunmamızla maçı erken koparmayı başardık. Britanya'nın dün son bölüme kadar başabaş giden bir maçı dar rotasyonla oynaması, bu maçta onları sıkıntıya düşürdü. Özellikle faul problemine girmemek adına agresifliklerinden ödün vermek zorunda kaldılar. Deng'in düne oranla daha az etkin olması hücumda çok opsiyonsuz kalmalarına neden oldu. Ömer'in nefis savunması zaten malum, ancak özellikle Enes'in de pota altında bu kez çok daha doğru savunma yapması işimizi kolaylaştırdı.

Dünya şampiyonasında olduğu gibi bu turnuvada da görünen o ki, erken güven bulduğumuz maçlarda hücumumuz giderek yükseliyor. Savunma temelli bir takım olmamız böyle maçları daha rahat almamızı sağlıyor. Bu tarz takımların güvenini erken kırmak ve maç direncinden uzaklaştırmak maçın kalanı için büyük avantaj. Portekiz maçında olduğu gibi bu maçta da Orhun Ene rotasyonu çok iyi ayarladı. Dağılan dakikalar sayesinde Litvanya maçına diri çıkma şansına sahibiz. Enes ve Emir'in kenardan yaptıkları muazzam katkıyı istikrarlı bir şekilde turnuvaya yaymayı başarabilirsek, ilerlemememiz için hiç bir sebep yok.

Britanya'nın 11 üç sayıda sadece 1 isabet bulmaları onlar için öldürücü oldu fakat bazı şutların çok boş olması yarın için bir uyarı olmalı. Litvanya çok şutör bir takım ve savunma dengemizi bozmaya çok müsait bir oyun yapıları var. Yarın önceliğimiz Litvanya'nın hücumlarını durdurarak oyun yapılarını bozmak olmalı. Litvanya çok iyi bir savunma takımı değil ve hücumda topu böyle paylaşmaya, doğru şutu bulmada israr etmeye devam edersek çok sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Bizim için asıl tehlike maçı siz atın biz atalıma döndürmek olacaktır. Savunmada mutlaka sertlik göstererek, önceliği Litvanya'yı durdurmaya vermeliyiz.

Bir maç daha turnuva bizim için başlayamadı ama bu son olacaktır. Yarın gerçek gücümüzü görebilmek ve turnuvada nereye kadar gidebileceğimizi ufaktan belirlemek adına çok önemli bir maça çıkacağız. Litvanya karşısında kazanmak grup içindeki yerimiz için olduğu kadar vereceğimiz mesaj açısından da çok önemli. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Litvanya kendi seyircisi önünde bu maça çok hazır çıkacaktır fakat savunmamızı bu seviyede yapmaya devam eder, hücumda topu paylaşmayı sürdürürsek onları yenmememiz için hiç bir sebep yok.

3 yorum:

  1. maçın genelinde harika oynadık. dünkü litvanya maçından sonra şüpheler oluşmuştu ama daha ilk çeyrekten yumruğumuzu vurduk. emir bence kilidi açan isimdi. ömer aşık ve enes kanter'de pota altında akıllı savunma yaptılar. yarın işimiz zor, litvanya hem ev sahibi hem de şimdiye kadar karşılaşmadığımız bir hücum anlayışına sahipler. yarınki savunmamız çok önemli. litvanyalılar üçlük yağmuruna başlarsa direncimiz kırılabilir.

    benim esas korktuğum, yarınki olası mağlubiyette morallerin bozulması ve polonya ve ispanya karşısında dirençsiz ve inançsız bir takım olarak çıkmak. umarım yarın da kazanırız ama olur da kaybedersek üçüncü olmak için polonya'yı yenmeye odaklanmalıyız.

    YanıtlaSil
  2. "Ömer'in nefis savunması zaten malum"

    Her iki ömer de çok iyi savunma yaptı. Aşık daha ön plandaydı. Sanırım siz de Aşık'tan bahsediyordunuz.

    YanıtlaSil
  3. Yarın kaybetsek bile Polonya'nın bize sorun çıkarabileceğini zannetmiyorum. Bir üst galibiyeti taşımak adına yarın kazanmak önemli.

    Evet ben Ömer Aşık'tan bahsediyordum ama Ömer Onan'ın da savunması çok iyiydi. Bu maçlardan ziyade onun savunmasına yarın çok daha fazla ihtiyaç duyacağız.

    YanıtlaSil