Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

16 Aralık 2010 Perşembe

Chicago Bulls: 110 - Toronto Raptors: 93



İndiana maçının son bölümlerinde bileğinin üzerine düşen Derrick Rose'un durumu maç öncesi kritikti. Ancak oynamak istediğini ısrarla belirten Rose atmaktan çok attırma odaklı bir oyunla yine takımın direksiyonundaydı ve Bulls galibiyet serisine devam etti.

Maç öncesi bir çok 5 oyuncusundan yoksun Toronto'da pota altındaki zaafın farkında olan Bulls ve Rose oyunu daha en başından Boozer üzerine yoğunlaştırarak işleri Raptors için zorlaştırdı. Pota altından toplam 62 sayı buldu Bulls. Rose çektiği acı nedenitle potaya pek bakmadığı maçta takım arkadaşlarını görmekten ise geri durmadı. Maçı yalnızca 6 sayı atmasına rağmen 11 asist ile tamamladı. Gecenin oyuncusu ise kariyerinde ilk kez maça ilk 5 başlayan Ed Davis'e kabuslar yaşatan Carlos Boozer oldu. Boozer  34 sayı 12 rebound 3 asist ile maçı tamamlarken tüm bu performansı 26 dakika süre alarak gerçekleştirmesi ise oldukça dikkat çekiciydi.

Eksikleri nedeni ile takım tarihinin en genç beşi ile maça başlamak zorunda kalan Raptors pota altına da, Rose'un asistlerine de çözüm bulamadı. Maça farklı giren Bulls farkı ilk çeyrek başında açtı. Genç oyuncularla sahada kalan Toronto'ya aradıkları güveni vermek istemeyen koç Thibs Derrick Rose'un üst üste Bayless'ın turnikelerini savunmayınca daha ilk çeyrekten iki erken mola aldı. Bu iki mola hem kendi oyuncularına bir mesajdı hem de Raptors oyuncularına işlerinin zor olacağına dair bir göstergeydi. Nitekim 23-18 geçilen ilk çeyrek sonrası ikinci çeyrekte Bulls hücumları adeta çoştu ve çeyreği boğalar 40-26 ile geçerek ilk yarıda 19 sayılık farkı yakalamış oldu.

Üçüncü çeyrekte de durum pek farklı olmadı. Toronto Boozer'ı pota altında savunmakta oldukça zorluk çekerken son çeyreğe Bulls 27 sayı farkla önde girdi. Son çeyreğe C.J. Watson, Brewer, Korver, Gibson ve Ömer beşi ile başlayan Chicago hücumda sıkıntı çekmeye başladı. Kaçan şutlar Bulls potasına hızlı hücum olarak dönmeye başlayınca koç Thibs önce Korver'ın yerine Deng'i oyuna aldı. Sonrasında ise Ömer'i kenara alarak Korver'ı 3 numaraya, Deng ve Gibson'ı da ön alana yerleştirdi. Deng'in 4 numara kayması sonucu 3 sayı çizgisinin gerisinde boş kalmasını iyi değerlendiren Bulls son bölümde Deng ve Korver'ın elinden bulduğu üçlüklerle farkı tekrar açtı ve maçı da 17 sayı farkla 110-93 kazanmayı başardı. Maçta Rose gibi sakatlığına rağmen 27 dakikaya yakın süre alan Joakim Noah 11 sayı 11 rebound ile maçı tamamlarken Kyle Korver 13 sayı 6 asist ile oynadı. Sudan asıllı kısa forvet Luol Deng bir kez daha yapması gerekenleri yaptı ve maçı da 19 sayı 4 rebound ile tamamladı.

Ömer Aşık 10 dakika süre aldığı maçı 2 sayı 1 rebound 1 blok ile tamamladı. Ömer'in turnikesi sonrası Bulls oyuncularının kenardan verdiği destek ise oyuncumuzun yüzünü güldüren nadir anlardan biri oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder