Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

5 Aralık 2010 Pazar

Houston Rockets: 116 - Chicago Bulls: 119



Önce gecenin olayı ile başlayalım. Derrick Rose maçı uzatmaya götürmek için 3'lüğe ihtiyacı olan takımına bu muhteşem şut ile hayat verdi. Gecenin özeti ise şöyle:



Orlando ve Boston yenilgilerinden sonra Houston karşısına çıkan Bulls rahat götürdüğü maçı son çeyrekte önce krize soktu, ardından Derrick Rose'un hayat öpücüğü ile uzatmaya götürdüğü maçı kazanmayı başardı. Carlos Boozer Bulls forması altında en iyi performansını ortaya koyarken gecenin yıldızı ise hiç şüphesiz süperstar Derrick Rose oldu. Rose maçı 30 sayı 11 asist 7 rebound ve 5 top çalma ile tamamlarken toplamda da 4 üç sayı isabeti bulmayı başardı.

Üçüncü çeyreğin ortalarına kadar maçı rahat götüren Bulls'da Boozer üzerindeki tutukluğu oldukça atmış görünüyordu. Hücumda özellikle ikinci şans sayıları ile oyunu açmayı başaran Chicago üçüncü çeyreğin ortasından itibaren Houston hücumlarını durdukmakta sıkıntı yaşamaya başladı. Kyle Lowry'nin son çeyreğin son saniyesinde attığı üçlük ile farkın iki sayıya kadar düşmesinde Bulls'un yaptığı top kayıplarının da etkisi büyük oldu.

Son çeyrekte özellikle eski bir Bull olan Brad Miller'ın ve Kyle Lowry'nin etkili oyunları ile oyuna tututan Rockets maçın sonunda hücumları iyi oynayarak 4 sayı öne geçmeyi de başardı. Brad Miller'ın kendine yapılan bir faul sonrası serbest atışlardan birini kaçırması ile Bulls'a bir şans doğdu. Derrick Rose mola hakkı kalmayan takımda pota altından getirdiği topu ilk başta istediği gibi oynayamasa da Noah'la yaptıkları hızlı bir al ver sonrası baskı altında çok zor bir üç sayı şutunda isabet bularak maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Son şut öncesi iki hücumda pota altında sayı bulmayan başaran Carlos Boozer'ın da hakkını vermek gerek. Uzatma bölümünde Rose çok kritik bir üçlük buldu, bir pozisyonda ise 5 faulle oynayan Scola'nın üzerine giderek turnikeyi bıraktı ve Bulls kaybettiği iki maç sonrası kendi evinde kazanmayı başardı.

Bulls forması altında üçüncü maçına çıkan Carlos Boozer geceyi 25 sayı 9 rebound ile tamamlarken, Deng 15 sayı 4 rebound, Noah 13 sayı 12 rebound, Gibson ise 8 sayı 7 rebound ile maçı tamamladı. Ömer yalnızca 4 buçuk dakika süre aldığı maçta 2 sayı 1 rebound yaparken attığı 2 sayının ise bir jump-shot'tan gelmesi sonrası Bulls bench'inin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder