Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

21 Aralık 2010 Salı

L.A. Clippers: 100 - Chicago Bulls: 99



Joakim Noah'ın yokluğunda ilk maçına deplasmanda bu maça kadar sadece 1 galibiyet almış Clippers karşısında çıkan Bulls, uzatmaya götürme şansını yakaladığı maçı kaybetti, 7 maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu.

Bölüm bölüm farklı bir tablo sergilense de genel itibari ile çok dengeli bir maç oldu. Reboundlarda, boyalı alan sayılarında iki taraf da üstünlük kurmayı başaramadı. Maçın başlarında Boozer'ı, daha sonra ise Derrick Rose'u hücumda oldukça etkili kullanan Bulls savunmada ise Blake Griffin ve Clippers guard'larını savunamadı. Son bölüme bir ara 12 sayı açılan farkla giren Clippers ise üst üste boş döndüğü hücumlar sonrası potasında gördüğü basketlerle maçı krize soktu.

Derrick Rose son bölümde hem attığı sayılar, hem de asistleri ile Bulls'u maça ortak etmeyi başardı. Durum 100-98 iken son saniyelerde yaptığı hücum ile faulü de almayı başardı. Bitime 0.8 saniye kala gelen bu faulle Bulls maçı uzatmaya götürme şansını yakaladı. Ancak yıldız oyuncu ikinci serbest atışında isabet bulamayınca Chicago maçı kaybetti. Koç Thibs'in erken kullandığı molalar sonrası son bölümde molasız kalması da maçın kaybedilmesini önemli bir etken oldu.

Derrick Rose 34 sayı 8 asist 6 rebound ile oynarken, Carlos Boozer 25 sayı 4 rebound, Luol Deng ise 17 sayı 8 rebound ile oynadı. Joakim Noah'ın yerine maça ilk 5'te başlayan Taj Gibson faul problemi nedeni ile sadece 9 dakika süre alabildiği maçı 3 sayı 2 rebound ile tamamladı. Kurt Thomas'ın 16 dakika içinde 6 faulle kenara gelmesi ise dikkat çekici başka bir istatistik oldu.

Milli oyuncumuz Ömer Aşık ise Noah'ın yokluğunda Gibson ve Boozer'ın da faul problemi ile boğuşması nedeni ile 22 dakika sahada kalmayı başardı. Ömer tamamı serbest atıştan gelen 3 sayı kaydetti 6 da rebound aldı. Özellikle savunmada iyi görüntü veren Ömer, Blake Griffin ile eşleştiği dakikalarda gösterdiği performans ile takdir topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder