Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

4 Aralık 2010 Cumartesi

Chicago Bulls: 92 - Boston Celtics: 104



Orlando karşısında alınan yenilgiden sonra ligin en iyi takımlarından biri karşısında çıkan Bulls sahadan yine yenilgi ile ayrıldı.

Bu sezon adet olduğu üzere maça hem hücumda hem savunmada oldukça tutuk başlayan Bulls ilk çeyreği 31-19 geride kapattı. İkinci çeyrekte Boston maça başlayan oyuncularını dinlendirirken Bulls, Boozer'ı kenara alarak savunma sertliğini arttırdı ve maça tekrar ortak oldu. Orlando karşısında ilk kez Bulls forması giyen Boozer hücumda daha etkin gözükse de takımın oyunun her iki yanında da ritmini biraz bozmuşa benziyor. Nitekim Celtics 5 oyuncularını yeniden sahaya sürerek dengeyi bir kez daha kendi lehine çevirdiği maçta Bulls'un geri gelmesine izin vermedi ve maçı kazanmayı başardı. Bulls'un takım olarak 18 asist yaptığı maçta Rondo tek başına 19 asist yaparak galibiyetin mimarı oldu.

Maça dair aktarılabilecek daha bir çok rakam var ancak dikkat çekmek istediğim başka noktalar var. Boozer'ın dönüşü ile birlikte bu hafta arka arkaya doğunun en iyi takımlarından ikisi ile oynamak zorunda kalan Bulls'da koç Thibs bu süreci olabildiğince hızlı atlatmanın gayretinde. Özellikle takım savunması anlamında iki maçtır ciddi bir düşüş söz konusu. Ancak rakiplerin de hakkını yememek gerekiyor. Orlando bu sene takım savunmasını geliştiren takımlardan. Boston ise kimilerine göre şampiyonluk adayı bir takım. En önemlisi bu sene Rondo'nun da katılımı ile 4 All-Star ile sahada oldukları zaman savunulması çok zor bir takım haline geliyorlar. Henüz Boozer'ın tam olarak takıma adaptasyonu gerçekleşmeden bu iki maçın belirleyici olduğunu söylemek zor ancak deplasman turundaki sert ve inatçı oyunun iki maçtır sahada olmadığı da bir gerçek.

Bulls'un dış şut problemi bugün bir kez daha kendini göstedi. Luol Deng'in 4'de 3 üçlük isabeti ile oynaması dışında yanlızca 2 üç sayı isabeti bulabilen takım bir çok orta mesafe şutundan faydalanamadı. Bu anlamda Korver'ın ne kadar kritik bir rol oynadığından daha önce de bahsetmiştim. Korver oyundayken oynanan, pota altında yapılan perdelemelerden çıkıp, dip kenarlarda guard'ları topla buluşturan set Korver'a istediği pozisyonları yaratamıyor. Özellikle yardım savunmasında iyi olan takımlar buna kolaylıkla çözüm bulabiliyorlar. Nitekim dün gece de Korver 6 şutunda sadece 2 isabet bulabildi ve 4 sayıda kaldı. Celtics'in yanlızca 1 üç sayı isabeti bulduğu maçta Bulls'un özellikle pota altını bir türlü savunamayarak boyalı alanda 56 sayıya izin verirken, Bulls rebound'larda kabus yaşadığı Orlando maçı sonrası 34 rebound aldı, 44 Celtics rebound'ına da izin verdi. Garnett aldığı 17 rebound ile bu alanda en etkili isim oldu.

Sahada iki Türk oyuncunun yer aldığı maçta Semih Erden 7 sayı 4 rebound'lık performans sergilerken, Ömer ise 3 sayı 2 rebound yaptı. Semih zengin Celtics hücumlarının ve Rondo'nun avantajını yaşarken, Ömer yine çabuk ve gereksiz fauller yaptı. Sezon başında gösterdiği enerji seviyesi ne yazık ki gittikçe düşen Ömer'in özellikle savunmada gösterdiği gayreti ve enerjiyi tekrar sahaya yansıtması şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder