Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

12 Aralık 2010 Pazar

Minnesote Timberwolves: 82 - Chicago Bulls: 113



United Center'da bir gece önce Lakers'ı deviren Bulls, bu kez ağırladığı Timberwolves'a da acımadı ve oldukça rahat geçen bir maç sonucunda üst üste 5. galibiyetini almayı başardı.

Maça hücumda etkili başlayan Bulls 7-0'lık bir seri ile 9-4 öne geçti. Luol Deng'in orta mesafe şutları ile etkili olan Bulls ilk molaya da 5:51 kala 18-10 önde girdi. Beasly ile ayakta kalmaya çalışan Wolves özellikle hücumda sık sık Joakim Noah engeline takılırken, Derrick Rose son saniyede attığı üçlükle Bulls'un ilk çeyreği 27-18 önde kapamasını sağladı.

İkinci çeyreğe C.J. Watson, Brewer, Korver, Gibson ve Ömer beşi ile başlayan Bulls iyi savunmasını sürdürürken hücumda da çeyreğin başındaki tutukluğu üzerinden attı ve 14-2'lik seri ile bitime 7:20 kala 38-20 öne fırladı. Minnesota ekibinin yakaladığı 8-0'lık seriye 8-2'lik başka bir seri ile cevap veren Bulls çeyreğin bitimine 5:31 kala gidilen molaya 40-28 önde girdi ve devreyi de 58-37 önde kapatmayı başardı. 

Üçüncü çeyrekte hücumda biraz daha toparlanan Timberwolves defansta ise Bulls'u durdurmayı başaramadı. Derrick Rose'un üçlüğü sonrası gidilen molada skorboard'da 68-46 Bulls üstünlüğü görülüyordu. Deng, Bogans ve Rose üçlüsünün elinden bulduğu üçlüklerle savunmayı delen Bulls üçüncü çeyrek sonunda 87-65'lik skoru yakalamayı başardı.

Son çeyreğe yine Watson, Brewer, Korver, Gibson ve Ömer beşi ile başlayan Bulls ilk 5 oyuncularının tamamını dinlendirdiği çeyreği 26 sayı atıp 17 sayı yiyerek tamamlayınca maçı da 113-82 kazanmayı başardı. Chicago'da Derrick Rose yanlızca 30 dakika süre aldığı maçı 21 sayı 7 asist 3 rebound ile tamamlarken 6'da 5 üçlük isabeti bularak bu alanda göz doldurmaya devam etti. Loul Deng 19 sayı 4 rebound 3 asist, Carlos Boozer 17 sayı 7 rebound, Joakim Noah ise 9 sayı 10 rebound ile maçı tamamlarken kenardan gelen oyunculardan Taj Gibson 12 sayı 10 rebound, Kyle Korver ise 12 sayı yapmayı başardı. Bulls'un Türk oyuncusu Ömer Aşık ise 17 dakika süre aldığı maçı 3 sayı ve 7 rebound ile tamamladı. Ömer savunmada gösterdiği efor ve yaptığı güzel bir blok ile yine etkili bir görüntü çizerken, sıkıntı çektiği faul çizgisinden 4 atışından yanlızca 1 isabet bulabildi. Ömer'in son çeyrekte iki serbest atışı kaçırdığı bir pozisyonda United Center'ı dolduran bazı taraftarlarca yuhalanması ise dikkat çekici bir olaydı. 

Minnesota Timberwolves'da ise ayakta kalan tek isim 23 sayı 15 rebound ile Kevin Love olurken Michael Beasley 16 sayıda kaldı. Wolves'da bu iki isim harici çift haneli skor üretebilen oyuncu çıkmaması ise dikkat çeken başka bir nokta olurken, rebound'larda 53-36'lık Bulls üstünlüğü galibiyete dair önemli notlardan biri oldu.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder