Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

11 Aralık 2010 Cumartesi

L.A. Lakers: 84 - Chicago Bulls: 88



Bulls, Lakers ile yaptığı son 7 maçı kaybetmişti bu maç öncesi. Bu sezonun ilk buluşmasında Shannon Brown'ın kenardan gelip gösterdiği etkili oyun sayesinde kazanan Lakers olmuştu. Ancak United Center'da bu kez farklı bir tablo vardı.

Bu sezon artık bir gelenek halini aldığı üzere Bulls yine maça yavaş ve tutuk başladı. İlk çeyreği 22-12 geride kapattıktan sonra Bulls ikinci çeyrekte savunma direncini arttırdı. Lakers kenar oyuncularının hücumda Bulls savunması karşısında etkisiz kalması üzerine 13 sayı geriye düşmesine rağmen 19-3'lük bir seri yakaladı ve 24 sayı attığı ikinci çeyrekte yanlızca 10 Lakers sayısına izin vererek devreyi 36-32 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekle birlikte ilk yarıda suskun kalan Kobe Bryant devreye girdi ancak Joakim Noah'ın hücumda hareketliliğini arttırması ve Boozer'ı post-up'da buluşturduğu toplarla Bulls'un oyunu genişletmeyi başarması ile üçüncü çeyrek skoru 30-26 Bulls lehine gerçekleşti. Bitime 3:30 kala 81-69 Bulls üstünlüğü vardı ancak son bölümde hücumda üst üste boş atışlarla dönen Bulls savunmada Lamar Odom, Bryant ve Fisher'ın sayılarına engel olamayınca farkın kapanmasına engel olamadı. Maçta son sözü söyleyen ise seyircilerin MVP tezahuratları ile onore ettiği Derrick Rose oldu. Maç boyunca çok etkili bir oyun sergileyen Rose en kritik bölümde yine sahneye çıktı ve bir turnike, bir de jump shot ile Bulls hücumlarının krize girdiği dakikalarda çok önemli 4 sayı atmayı başardı. Rose son çeyrek boyunca 22 Bulls sayısının 9'una imza atan isim olurken maçı da 29 sayı 9 asist 5 rebound ile tamamladı. Rose maç boyunca bu sene çok gelişme kaydettiği 3 sayı çizgisinin gerisinden de 3 isabet bulmayı başardı.

Bulls adına maçın bir diğer etkili ismi ise 10 sayı 11 rebound ile oynayan Carlos Boozer oldu. Joakim Noah'ın 9 sayı 9 rebound yaptığı gecede Luol Deng 14 sayıya, Kyle Korver ise 13 sayıya imza attı. Lakers'da ise Kobe Bryant 23 sayı 7 rebound 5 asist ile oynarken Pau Gasol 21, Lamar Odom ise 18 sayı atmayı başardı.

Bu sonuçla üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrılan Bulls, bu sezon 22. maçında 14. galibiyetini almış oldu. Merkez grubunda liderliğini sürdürmeye devam eden takımda temsilcimiz Ömer Aşık ise 7:22 süre aldığı maçı 1 sayı 1 rebound ile tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder