Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

2 Aralık 2010 Perşembe

Orlando Magic: 107 - Chicago Bulls: 78



All-Star PF Carlos Boozer'ın ilk kez Bulls forması giydiği maçta Chicago ekibi rebound'larda tüm zamanların en kötü performansını sergileyince United Center'da Orlando Magic'e yenilmekten kurtulamadı.

Maç boyunca toplamda sadece 21 rebound alabilen Bulls ne savunmada, ne de hücumda bir türlü istediklerini yapamayınca bu kez geri gelmeyi başaramadı. 44 rebound ile rakibini ikiye katlayan Orlando'nun aldığı 14 hücum rebound'ı Bulls'un savunma rebound'ı sayısına eşit. Gecenin en ilginç istatistiğine ise Joakim Noah imza attı. Noah erken faul problemine girdiği maçta 25:26 süre almasına rağmen toplamda "0" (evet yanlış okumadınız, sıfır) rebound alabildi. 

Orlando Magic maç boyu hiç hızlı hücum sayısını bulamamasına rağmen maçın başından itibaren doğruları yapmakta ısrar eden taraf oldu. Boozer'ın dönmesi ile Bulls pota altı eski sertliğini kaybetti ve rakibine boyalı alan sayılarında 46-26'yla ezilmekten kurtulamadı. Bu büyük farkı yaratan en önemli oyuncu ise Brandon Bass oldu. Kenardan gelen Bass 29 dakika süre aldığı maçı 17 sayı 5 rebound ile tamamlarken galibiyette önemli rol oynadı. 

Sezon başından beri 3 sayı savunmasında sıkıntı çeken Bulls, Howard'ın etrafına yerleştirdiği şutörlerle NBA'in en iyi 3 sayı atan takımlarından biri olan Magic'in 10 üç sayı isabeti bulmasına da engel olamadı. Carlos Boozer ise gece boyunca hem hücumda, hem de savunmada tutuktu. Şüphesiz zamana ihtiyacı var. Ancak özellikle savunmada, daha da özellikle Lewis gibi esasen bir SF olmasına rağmen 4 numara oynayan bir oyuncuya karşı Gibson'ın nispeten hızlı ayaklarını aradı Bulls. Hücumda bir türlü ritim bulamayan takımda faul problemleri ile birlikte koç Thibs'in sık oyuncu değiştirmesi ve Orlando koçu Van Gundy'nin Bulls'un ritm bulur gibi olduğu her an oyuna müdehale etmesi de Bulls geri dönüşünü engelleyen faktörler arasında oldu. Jameer Nelson'ın çok iyi yönettiği Orlando hücumlarında Bulls savunması önce Carter, sonra Bass ve maç boyu da Lewis, Nelson ve Howard üçlüsüne bir türlü istediği baskıyı kuramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Ömer Aşık ise Boozer'ın geri döndüğü maçta Noah'ın erken faul problemine girmesiyle de 9 dakika süre almayı başardı. Boozer'ın dönüşü sonrası rotasyonda Gibson'ın sürelerini kısmak istemediğini belirten koç Thibs zaman zaman 4 numara oynayan Deng'in artık kenarda daha fazla dinlenme şansı bulabileceğini söyleyerek Ömer'in süresinden fazla kısmayacağının sinyalini vermiş oldu. Ömer maç boyunca sayı bulamazken, 3 rebound aldı, 3 de blok yaptı. Özellikle Gortat'la birebir kaldığı bir pozisyonda ona yaptığı blok görülmeye değerdi.

Bu gece Boston deplasmanında bu gecekinden belki de daha zorlu bir maça çıkacak Bulls. Ön alanda NBA'in en zengin takımı olan Boston Celtics maçı öncesi pota altının verdiği alarmı koç Thibs umarım doğru yorumlar. Özellikle maça ilk 5 başlayan Boozer'ın takıma adaptasyonunu biraz daha zamana yaymak daha doğru bir seçenek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder