Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

23 Aralık 2010 Perşembe

Chicago Bulls: 87 - Washington Wizards: 80



76'ers karşısında alınan tarihi farklı galibiyet sonrası Bulls bu sene oldukça başarılı maçlar çıkardığı deplasmanda Wizards karşısına çıktı. Rashard Lewis'in ilk kez Wizards forması giydiği maçta Carlos Boozer ve Derrick Rose ikilisinin etkili oyunuyla kazanan Bulls oldu.

Maça bu sezon müthiş bir gelişme gösteren Nick Young ve eski bir Bull olan Kirk Hinrich ile etkili başlayan Wizards, özellikle Kaptan Kirk'ün dip çizgiye yaptığı penetrelerle Bulls savunmasının dengesini bozmayı başardı. Bulls Boozer ve Rose'un elinden bulduğu sayılarla maça tutunurken ilk çeyrek 33-29 Wizards üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte kenar oyuncuları beş oyuncuları kadar üretken olamadı ve karşılıklı sayılarla 17-17 eşitlikle geçilen çeyrek sonucu ilk devreyi Wizards 50-46 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin başında Hinrich ve Blatche'nin elinden bulduğu sayılarla 6-2'lık seri yakalayan Wizards 56-48 öne fırladı. Maç 58-50 Wizards üstünlüğü ile giderken, Washington maç boyu yakaladığı en yüksek farkı yakalamıştı. Ancak sonrasında Bulls savunması işleri sıkışlaştırdı ve hücumda Rose ve Boozer sazı eline alarak 13-0'lık Bulls serisine liderlik ettiler ve Chicago 63-58 öne geçti. Üçüncü çeyrek skoru 27-20 Bulls lehine gerçekleşirken son çeyreğe de 73-70 Bulls önde girdi.

Son çeyrekte her iki takım da hücumda sıkıntı yaşarken Bulls savunması Wizards'ı adeta bunalttı. Bulls Washington'a 4 dakikadan fazla süre sayı attırmayarak 81-73 öne geçti. Gece boyunca hiç 3 sayı isabeti bulamayan Lewis bu bölümde de etkili olamadı. Bitime 6:57 kala aldığı 5 faulle oynamasına rağmen kenara gelmeyen Carlos Boozer son bölümde çok kritik 4 sayı buldu, 1'de kritik blok yaptı. Bulls savunmasının son çeyrekte Wizards'a izin verdiği 10 sayı, bu sezon Washington takımının bir çeyrekte bulduğu en düşük sayı oldu. Maçı 87-80 Bulls kazanırkan Carlos Boozer 30 sayı 10 rebound 7 asistle tamamlayarak Bulls forması altında en iyi performansına imza attı. Derrick Rose maçı 25 sayı 5 rebound 5 asist 3 blokla tamamlarken, Luol Deng 14 sayı 5 rebound ile mücadele etti. Bu üç oyuncu hariç hiç bir oyuncu 6 veya daha az sayı üretebildi. Wizards'da ise Nick Young 22 sayı, Kirk Hinrich 19 sayı 9 asist, Josh Howard ise kenardan gelerek 13 sayı yaptı.

Bu sonuçla Bulls 18. galibiyetini alırken, deplasmanda oynadığı 13 maçın 7'sini kazanmış oldu. Merkez grubunda Indiana Pacers'ın 5 galibiyet önünde lider durumda olan Chicago Bulls, 25 Aralık'ta New York karşısına çıkacak.

Son olarak kaçırıp da izlemeyenler için; Blake Griffin insanlık dışı işler yapmaya devam ediyor:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder