Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

6 Kasım 2010 Cumartesi

Bulls-Celtics, Ömer&Hedo ve Grizzlies-Suns


İki sene önceki muhteşem play-off serisi hala akıllardan çıkmadı. Anlaşılan o ki Bulls-Celtics maçlarındaki çekişme ruhu bu sene geri geliyor. Geçen sezon normal sezonda ilk maçı çok farklı kaybetmişti Bulls. Bu sezon ise iki takımın ilk karşılaşması hem bizim açımızdan farklı bir anlam taşıyordu, hem de uzatmaya giderek iki sene öncesine dair anılarımızı tazeledi.

Bulls uzatmaya giden maçı kaybetti. Boozer'ın yokluğunda takımın mücadele gücü yüksek olsa da maç kazanması da gerekiyor takımın. Bulls ile ilgili önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak hazır Türk gecesi yaşanmışken bizden bir Bull, Ömer Aşık ile ilgili bir kaç tespitte bulunmak lazım.

Dün gece 11:35 gibi bir süre almasına rağmen çok etkili olamadı Ömer. Semih'e göre onun daha fazla şansı olduğunu nedenleri ile daha önce yazmıştım. Her ne kadar dün çok etkili olmayı başaramadıysa da bunda Taj Gibson'un özellikle Garnnet ile olan eşleşmesinde sağladığı üstünlüğün etkisi büyük. Gibson'ın iyi performansı Ömer'in dakikalarını kısıtladı. Boozer'ın dönüşünde Ömer için şu anda en büyük problem Gibson'ın ikinci senesinde olmasına rağmen çok etkili katkı yapması oldu. Koç Thibs her ne kadar defansif özellikleri için Ömer'i sahada daha fazla tutmak istese de Gibson böyle katkı yaparken onu kenarda çok tutması da mümkün değil. 20'li dakikalar zaten hayal ancak bu sezon Boozer döndükten sonra dahi en az 10 dakika sahada kalması Ömer için çok önemli. Onun oyunu antremanlar kadar maç içerisinde edineceği deneyim ile daha yukarılara çıkacaktır. Semih için ise bu sezon sabır ve hazır olma sezonu. Eline nadiren geçecek şansı iyi kullanmak için hem fiziksel hem de zihinsel olarak daima hazır durumda olması gerekiyor. Yanlız çok kısa sürede çok faul sorununa acilen çözüm bulması gerekiyor. Aslında Ömer'in de bu konuda sıkıntıları var. İki oyuncunun da blok sevdalısı olması ve yardım savunması alışkanlıklarını biraz aşırı derece NBA'e taşımalarının bunda etkisi var. Her iki oyuncumuz da yeri geldiğinde rakibi bırakıp sahada kalmayı öğrenmesi gerekiyor.


Gün gecenin olayı ise hiç şüphesiz Phoenix-Memphis maçında yaşandı. Gerçi video'yu yazıya ekleceğim, oradan neler olduğunu izleyebilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse Rudy Gay herşeyi eline yüzüne bulaştırırken, Jason Richardson 38 sayısı ve daha önemlisi son yarım saniye tipi ile geceye damgasını vurdu. Maçla ilgili bizi daha çok ilgilendiren asıl güzellik ise Hedo'nun Suns forması ile ilk kez bekleneni vermesi oldu. 18 sayı 5 rebound yapmayı başaran Hedo'nun bu performansı NBA'in resmi sayfasında da maçın güzelliği olarak verildi.

İşte o muhteşem maçın özeti:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder