Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

3 Kasım 2010 Çarşamba

Efes Pilsen:82 - Armani Jeans Milano:74


Efes Pilsen adına bu maçın bu skorla bitmesi iyi bir sonuç gibi görünse de maçı izleyen herkes sonuçtan çok memnun olmamıştır. Maç içerisinde performansı çok dalgalanan Efes Pilsen, 15'ler bitirmesi gereken maçı sadece 8 sayı farkla kazanmayı başardı. Bunda en büyük etken ise takımın dümeninde olan Kerem Tunçeri'nin maç konsantrasyonunun çok düşük olmasıydı.

Kerem, Efes Pilsen için diğer tüm oyunculardan çok daha önemli bir oyuncu. Sadece rakamsal olarak kattıkları ile ölçülemez onun bu takım için değeri. Kerem Tunçeri takımın beyni, basketbol zekası, dümenin başındaki kaptan. O sahadayken Efes özellikle hücumda çok daha akıllı hücum ediyor ve takım oyununu sahaya yansıtıyor. Kerem'in kenarda olduğu dakikalarda ise takım hızlıca dağılabiliyor. Takımdaki bir çok oyuncu yapı olarak buna müsait. Özellikle Rakocevic'i zaman zaman dizginlemesi gereken birine çok ihtiyaç duyulabiliyor. Rakocevic iyi gününde gerçekten çok etkili bir skorer ama zaman zaman takım oyununu dinamitleyen, diğer oyuncuları oyuna küstüren bir oyun oynamaya da çok yatkın. İşte Kerem'in Efes için önemi böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. O hem diğer oyuncuların takımı rayından çıkarmasına izin vermiyor, hem de topu çok doğru bir şekilde paylaştırarak herkesin oyunun içinde kalmasını sağlayabiliyor.

Bu akşam ilk çeyrekten sonra Kerem'in oyun konstantrasyonu bir hayli düştü. Sadece David Hawkings'in sayıları ve onun üzerine çektiği savunma ile boş kalan oyuncuların şutları ile ayakta kalabilen Milano ekibine karşı Efes'in rakibi öldürücü hamleyi yapamamasının en büyük sebebi de buydu. Wisnievski çok sıradan bir oyuncu. Kerem oyundan çıktığı zamanlarda ya da onun etkili olmadığı anlarda takımı sırtlayacak, Kerem'i aratmayacak bir performans ortaya koyması mümkün değil. Birinci oyuncu ile back-up'ı arasında bu kadar fark olması bu seviye büyük sıkıntı yaratacak bir etken. Ender'in de olmadığı bir günde bu kocaman bir defo haline gelebiliyor. Bu kadar kaliteli skorerlerin bir arada olduğu bir takımın mutlaka bir ikinci dizginleyici oyuncuya ihtiyacı var.

Bu akşam önemli bir galibiyet aldı Efes Pilsen. Dilerim 8 sayılık farkı deplasmanda arar hale gelmeyiz. Çünkü konstantre bir Efes Pilsen, bu Milano takımını deplasmanda da yenebilecek kaliteye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder