Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

10 Kasım 2010 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker: 81 - Montepaschi Siena: 68


Fenerbahçe Ülker yoluna kayıpsız devam ediyor. Aslında söylenecek çok fazla bir şey yok. Anlamsız top kayıpları olmasaydı çok rahatlıkla 20'li farklara çıkarabileceğimiz bir maçtı. 2ye 1 hatta 3e 1 giderken dahi yaptığımız gereksiz top kayıpları ve McCalebb'in kendini aşan 3 sayı performansı olmasaydı, sonuç Siena için utan verici bir hale gelebilirdi.

Bugün savunmadaki yüksek konsantrasyon, kadro derinliğinden yine maksimum faydalanma ve en önemlisi rakibi domine eden rebound performansı aradaki farkı yarattı. Siena ne olursa olsun oyun düzeninden hiç çıkmayan bir takım. Böylesi bir deplasmanda rebound'larda bu kadar oyun dışı kalmalarına rağmen bir şekilde oyunun içinde kalmayı becermelerini de göz ardı etmemek lazım. Ancak Fenerbahçe Ülker koçu Spahija kadrosundan o kadar yüksek verim almayı başarıyor ki diğer tüm açıkları kapatmaya yetiyor. Kendi evinde oynadığı Euroleague maçında 17 top kaybı yapan bir takımın maçı bu kadar farklı kazanmış olması pek beklenir bir sonuç değil. Ancak özellike 15 hücum rebound'u Fenerbahçe Ülker'i zor atışlara zorlayan Siena savunmasının sayıyı engelleyememesine neden oldu.

Mirsad Türkcan NBA'de oynamış ilk Türk basketbolcu olarak mı, yoksa Euroleague'de tüm zamanların en verimli Türk oyuncusu olarak mı hatırlanır bilemiyorum. Ben onu her zaman üst düzeyde olan hırsı ile hatırlayacağım. Ben hayatımda bu kadar hırslı bir oyuncu görmedim. Ve o hırsı hiç mi dinmez bir oyuncunun. Senelerce hep üst düzey takımlarda, üst düzey maçlarda forma giymiş, müthiş performanslar ortaya koymuş bir oyuncu düşünün. 34 yaşında ama attığı sayı sonrası akranları gibi kafasını önüne eğip savunmaya ağır adımlarla gitmek yerine, elini yumruk yapıp seyircilerle heyecanını paylaşıyor. Bu adamın içindeki basketbol sevgisi gerçekten çok yüksek. Kenardan gelip yaptığı muhteşem katkı bir yana, onunla gelen enerji takımı adeta başka bir boyuta taşıyor. Rebound sezgileri için zaten söylenecek fazla bir şey yok. Avrupa basketbolunda rebound söz konusu olunca akla gelen ilk isim odur.

Bu galibiyetle Barcelona galibiyetinin anlamı daha da arttı. Fenerbahçe Ülker'in grupta artık çok önemli bir Siena deplasmanı ve kendi evinde oynacağı Barcelona maçı var. Ancak bu maçların önemini yitirmemesi için diğer maçlarda kayıp yaşamamak şart. Yıllarca dereyi geçip bir kaşık suda boğulan takımlarımız bizi hüsrana uğrattı. Fenerbahçe Ülker'in mutlaka buna karşı özel önlem alması gerekiyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder