Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

24 Kasım 2010 Çarşamba

Chicago Bulls: 91 - L.A. Lakers: 98



Deplasman turu devam eden Bulls ligin en iyi takımlarından Lakers'ın konuğuydu. Ligin en skorer 3. oyuncusu Derrick Rose ile en skorer 5. oyuncusu Kobe Bryant'ı karşı karşıya getiren mücadelenin galibi bench farkı ile Lakers oldu. 

Maça Rose'un savunmasında Ron Artest ile başlayan Lakers, Bogans'ı riske ederek oldukça isabetli bir karar aldı. Bu sene Bulls'un 2 numara sıkıntısı diğer tüm takımlardan çok daha fazla. Ne Bogans, ne de Brewer aldıkları sürelerin hakkını veremiyorlar. Bogans ilk 5'te başlamasına rağmen sadece 14 dakika sahada kaldı ve maç boyunca çemberi döverek yanlızca bir 3 sayı isabeti bulabildi. Bu kadar az süre almasında ilk çeyreğin bitimine henüz 9:17 kala ikinci faulünü almış olmasının da etkisi var. İlk çeyrek boyunca Lakers Kobe dışında oldukça düşük yüzdeli hücum etti. Bunda Bulls savunmasının oldukça hareketli ve aktif olmasının rolü büyük. Çeyrek sonuna doğru kenar oyuncularını oyuna yavaş yavaş girerken denge de Lakers lehine değişmeye başladı. Çeyreğin son saniyesinde üçlüğü atan Shannon Brown ikinci çeyreğe de damgasını vurdu.

İlk çeyrek sonlarında oyuna giren Ömer Aşık, Gasol'u savunmada sıkıntı yaşayınca kenara geldi. Noah'ın çok istekli olduğu bir gecede koç Thibs ondan maksimumu almak isteyince Ömer'in dakikaları da kısıtılı kaldı. Noah maç boyu Gasol'u savunmada yıprattı, rebounlarda da başına oldukça bela oldu. Maçı 19 sayı 14 rebound 4 top çalma 3 asist ve 3 blokla tamamlayan Fransız pivotun yaptıklarını tüm bu rakamlar dahi anlatmaya yetmiyor. Onun isteği, arzusu, enerjisi tüm takımı ateşleyen ve mücadele düzeyini yükselten bir güç. Ancak ikinci çeyreğe damgasını vuran bu çeyrekte attığı 4 üçlükle Shannon Brown oldu. İlk yarı boyunca Brown 8'de 5 üçlük isabeti ile oynarken, ikinci çeyreği 13 sayı, maçı da 21 sayı ile tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başına Lakers, 8-0'lık bir seri ile girse de özellikle Rose'un devreye girmesi ile fark terkar kapandı. Ve çeyrek skoru 24-23 Bulls lehine gerçekleşti. Ancak Bulls'da Bogans, Brewer, Ömer, Watson ve Korver toplam 13 sayıda kalınca iyi savunma yapmasına rağmen Chicago maçı kazandıracak momentumu kazanamadı. Dördüncü çeyrekte hücum opisyonları iyice azalan Bulls Blake-Barnes-Blake elinden gelen seri  3 üçlükle 18-6'lık seri yiyerek skorda 13 sayı geriye düştü. Bu aynı zamanda maç boyunca Lakers'ın yakaladığı en büyük farktı. Aldığı mola sonrası savunmasını sıkılaştıran Bulls Lakers'ı yeniden yakalar gibi olsa maç sonunda hücum etmekte sıkıntı çekmeye devam edince ve Watson'ın elinden çok kritik bir üçlükten faydalanamayınca maçı 98-91 kaybetti.

Lakers kenar oyuncuları Bulls kenar oyuncularına göre 39-10'luk skorla 29 sayı fazladan üretince Gasol'un zorlandığı gecede galibiyet yine de Los Angles takımının oldu. Rose ve Noah her zaman yaptıklarını yaptılar. Özellikle Rose yine Bulls adına gecenin en öne çıkan ismiydi. Maçı 30 sayı 8 asist 5 rebound ile tamamladı ki Rose hali hazırda aktif oyuncular arasında 25+ sayı 8+ asist ortalamalarına sahip tek oyuncu. Patlayıcılığı, müthiş deliciliği, hızı ve muhteşem dikey zıplama yeteneği ile gerçekten benzersiz ve çok değerli bir oyuncu. Bu sene 3 sayılık atışlarında da oldukça iyi bir gelişim gösterdi. Dün gece maçın son çeyreğinde skor anlamında bu kadar yanlız kalmasaydı Bulls kendi evinde Lakers'ı yenerek Boozer'ın yokluğunda dahi ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu çok daha iyi gösterecekti. Taj Gibson da ikinci yılında olmasına rağmen olgun oyununu ve Bozzer'ın yokluğunda aldığı sürelerin hakkını vermeye devam ediyor. Geceyi 16 sayı 12 rebound ile tamamlayan Gibson, Bulls'un en iyi rebound takımlarından biri haline gelmesinde büyük katkısı var. Boozer geri döndüğünde kenardan gelerek bu katkıyı sürdürmeye devam ederse Bulls kenarında hem skor hem de rebound anlamında önemli bir güç olmasını rağlayacak. Ömer'in de aldığı kısa süre içerisinde (8:44) 3'ü hücum olmak üzere 4 rebound çektiğini belirtelim.

Lakers sevenlere iyi bir haber de Andrew  Bynum'dan geldi. Sezon başladıktan sonra ilk defa MR'ı çekilen Bynum'un durumunun iyiye gittiği ve 10 Aralıkta Chicago'dan oynanacak Bulls maçında sahada olacağı belirtildi. Lakers bu sene bana göre şampiyonluğun en büyük adayı. Bynum'un sağlıklı bir şekilde dönmesi ve play-off'larda tam gücü ile sahada kalabilmesi Lakers'ın gücüne güç katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder