Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

23 Kasım 2010 Salı

Miami Ateşi Yanmıyor


Sezon başında Jeff Van Gundy Miami Heat'in süper üçlüsü ile bir hanedanlık olduğunu, normal sezon rekorunu elinde bulunduran Bulls'un 72 galibiyetlik performansını geçeceğini ve önümüzdeki 2-3 yıla damgasını vuracağını söylediğinde bunun ne kadar olası olduğuna dair tartışmalar yapılmış, programlarda uzun uzun konuşulmuştu. Ligin 14. maçında Heat dün gece 6. yenilgisini 93-77'lik skorla Pacers karşısında aldı. Artık bırakın normal sezon rekorunu kırmayı, Haslem'in ameliyat olacağının da belli olması ile Heat'in play-off dışında kalma olasılığı konuşulur oldu.

Dün geceki mağlubiyeti anlamak için maçı izlemenize gerek dahi yok. Vereceğim bir kaç rakam size herşeyi anlatacaktır. Süper üçlüden Wade dün 13 şutunda yanlızca 1 isabet buldu ve 3 sayıyla kariyerinin en kötü maçlarından birini yaşadı. Sabah antrenmanına katılmayan Wade'in sakatlıktan sıkıntı çektiği ortada. Ancak Miami o kadar alternatifsiz ki, onu bu haliyle 38 dakika sahada tutmak zorunda kaldı. Bosh 39, Lebron da yaklaşık 42 dakika süre aldı dün gece. Miami kenardan sadece 4 oyuncu kullandı ve kullandığı o 4 oyuncu ile kenar sayılarında 40'a 4 fark yedi Pacers'dan. Maç boyunca Heat oyuncuları ayrıca toplam 22 top kaybı yaptı.

Bu rakamların yanında çok ilginç bir başka rakam da Haslem'in yokluğunda mevcut oyuncular içerisinden rebound lideri olan Chris Bosh'un rebound'larda lig genelinde ki sıralaması olan 39. Haslem ameliyat olacak ve ne zaman geri döneceği bu ameliyat sonrası netleşecek. Onunla dahi reboud sıkıntısı çeken takımda onsuz işler çok daha zor olacaktır. Wade elbette toparlayacak, Miami her gece bu kadar kötü hücum etmeyecektir. Ancak işler böyle kötü gitmeye devam ederse Lebron'un göstereceği reaksiyonu çok merak ediyorum.


Dün gece oynanan bir diğer maçta Phoenix Suns deplasman Houston Rockets'ı 123-116 yenmeyi başardı. 3 maçtır galibiyet yüzü görmeyen iki takımın karşılaştığı maçta Steve Nash sakatlığı sonrası yeniden sahadaydı. Hidayet Türkoğlu ise maçı 15 sayı, 8 rebound, 2 blokla tamamladı. 

Bu sezon izlediğim ikinci Suns maçıydı bu maç. Miami gibi Suns'ın da ön alanda sıkıntısı büyük. Hedo 4 numaraları savunmakta sıkıntı yaşıyor. Her ne kadar dün gece savunmada istekli ve elleri aktif olsa da Lopez'in de yokluğunda Frye ile birlikte çok fiziksiz kalıyorlar. Phoenix kazanmasına rağmen rebound'larda 51-33 Houston üstünlüğü olması hiç şaşırtıcı değil. Hedo savunmada yaşadığı handikapları hücumda ise avantaja çeviremiyor pek. Bir türlü yaşlanmayan Grant Hill, son çeyrekte çılgın atan -serbest atış çizgisinden kusursuzdu- Jason Richardson ve Steve Nash bu takımda Hedo'dan önce gelen hücum opsiyonları. Hedo topun dolaştığı pozisyonlarda 3 sayı çizgisinin gerisinde aldığı pozisyonlarla bir opsiyon sadece. Son çeyrekte maçın bitmesine yakın çok kritik bir üç sayı isabeti de buldu. Maçı da attığı 3 üçlükle tamamladı. Artık veteran klasında sayılan Hedo bu haliyle Suns'a yapabileceği katkının çok azını yapabiliyor. Koç Alvin Gentry de geçtiğimiz günlerde Hedo için başka bir opsiyon düşündüklerini ve onun savunmada çok yıpranmasını engellemek istediklerini söyledi. Ancak hali hazırda ön alanda sıkıntılı olan Suns da Hedo'nun şu aşamada 3 numara olarak sahada kalması pek olası gözükmüyor. Dün gece yaptığı gibi savunmada ellerini daha aktif kullanarak rakibini top kaybına zorlayarak işini biraz daha kolaylaştırabilir. Ayrıca dün gece şansız bir şekilde kaçırdığı turnikelerin, içeri drive'larının sayısını arttırarak hücum anlamında katkısını daha yüksek seviyelere çıkarabilir. Yine de Suns'ın asıl sorununun hücum değil savunma olduğunu unutmamak lazım. Ve bu savunma zaafının tek sorumlusu Hedo değil. Suns takım olarak savunma anlamında mutlaka yol kat etmeli. Hedo da dün gece olduğu gibi rebound'larda verebileceği maksimum katkıyı vermeye devam etmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder