Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

27 Kasım 2010 Cumartesi

Chicago Bulls: 97 - Denver Nuggets: 98



İki gece önce Phoenix Suns karşısında 23 sayı geriden gelip kazanan Bulls yine daha başında geriye düştüğü maçta Denver'ı yakalamayı başardı, hatta öne de geçti. Ancak midesindeki rahatsızlığa rağmen maç boyu ikinci viteste oynayan Carmelo Anthony'nin uzun mesafeli ikiliği ile kazanan Nuggets oldu.

Derrick Rose'un boyunundaki sakatlık nedeni ile bu maçta oynayamayacak olması, benzer şekilde Billups'tan yoksun Denver karşısında Bulls'un işini iyice zor soktu. Maça da özellikle pota altında Nene'nin etkili oyunu ile Nuggets etkili başladı ve farkı maçın başında açtı. Ancak hem Nene'nin erken fauller alması ile, hem de ön alan savunmasını güçlendirmek adına Noah'ı 4 numaraya çekilip Ömer'i 5 numara olarak oyuna girmesi ile Bulls, Nuggets'ın temposunu düşürmeyi başardı ve devreye 9 sayı geride girmeyi başardı. 

Üçüncü çeyrekle birlikte başta Deng olmak üzere potaya hücum eden Bulls oyuncuları sezon başından bu yana NBA'de en kötü ikinci takım durumunda oldukları serbest atış çizgisi performansını üst düzeyde tutmayı başararak sıkıntı çektiği hücumlarını rahatlatmayı başardı. Bu çeyrekte 35 sayı bulan Bulls son çeyrekte Rose'un yokluğunda 43:46 süre alan C.J. Watson'ın adeta tek başına sürüklediği hücumları ile rakibini yakalamayı başardı ve hatta 3 sayı öne geçti. Watson maçı 33 sayı ile tamamlarken son bölümde üst üste attığı basketlerle Denver savunmasını çaresiz bırakan isim oldu. Ancak geceye son noktayı koyan Carmelo Anthony'di. Bulls ile maç sabahı sözleşme imzalayan John Lucas III 97-96 Bulls üstünlüğü varken ve 24 saniye maç süresi kalmışken oyuna girdi ve ona yapılan faul sonrası iki serbest atışı da kaçırarak oyunu krize sokmuş oldu. Kalan süre içerisinde ilk hücum denemesine başarılı olamayan Carmelo Anthony, top Bulls oyuncularından dışarıya çıkınca maçı kazandırmak adına bir şans daha yakaladı. Bitime 4 saniye kala kenardan sokulan topu alan Carmelo, Luol Deng'in üzerinden attığı şutu sayıya çevirerek maçı kazandırmayı başardı. Midesindeki rahatsızlık nedeni ile oldukça düşük tempoda götürdüğü maçı attığı şut ile kazandıran Melo, maçı da 22 sayı 8 asist 6 rebound'lık istatistiklerle tamamladı. 3 sayı gerisinden sadece %20 ile şut atabilen Bulls'da ise Suns galibiyetinin baş rol oyuncularından Korver 12'de 2 atarak sadece 8 sayıda kaldı. Suns karşısında sakatlığı nedeni ile forma giymeyen Taj Gibson bu maçla geri dönse de etkisiz bir performans sergileyerek maçı sayı atamadan tamamladı. Fransız pivot Joakim Noah 17 sayı 16 rebound 4 asist ile, Luol Deng ise 24 sayı 11 rebound ile gecenin Bulls adına etkili diğer isimleri oldular.

Her ne kadar maçı kaybetmiş olsa da Bulls artık karşısında kazanmanın en zor olduğu takımlardan biri olduğunu herkese gösterdi. Maç sonunda Denver koçu George Karl da buna dikkat çekerek takımın oynadığı basketbolu övdü ve galibiyetin biraz da şansları sayesinde geldiğini söyledi. Serbest atış çizgisinden %75'lik bir oran bu alanda ligin en kötü iki takımından biri olan Bulls için iyi sayılabilir. Sirk nedeni ile çıkmak zorunda olduğu deplasman turunuda son maçı Kings karşısında oynayacak olan Chicago takımında temsilcimiz Ömer Aşık ise geceyi 2 sayı 3 rebound 1 blok ile tamamladı. Gibson'ın etkisiz olduğu gecede 18 dakika sahada kalan Ömer rakamlara pek yansımasa da özellikle savunmada getirdiği yardımlarla ve hücumda Watson ile oynadığı pick & roll oyunlarında ona yarattığı şut alanı ile takdir edilecek işler yaptı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder