Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Ana Menü

28 Kasım 2010 Pazar

Chicago Bulls: 96 - Sacremento Kings: 85



7 maçlık deplasman serisinin son maçında Sacremento'da Kings ile karşılaşan Bulls oldukça kötü oynadığı ilk yarı sonrası ikinci yarıdaki muhteşem savunması ile evine önemli bir galibiyet ile dönmeyi başardı.

Tyreke Evans-Derrick Rose kapışması şeklinde geçen ilk çeyreği ev sahibi ekip 28-21 önde kapatırken Bulls savunması alarm veriyordu. İkinci çeyreğin başında topu iyi dolaştıran Bulls, 7-0'lık bir seri yakalasa da, Kings oyuncularını faullerle sık sık çizgiye yollamaya devam edince ilk yarıyı tam 57 sayı yiyerek 11 sayı geride kapattı.

Ancak üçüncü çeyrekle birlikte yorgun Bulls takımı savunmada toparlandı ve rakibi üst üste top kayıplarına zorlayarak özellikle pota altını karartmayı başardı. İkinci yarının ilk 5 dakikasında gelen 9-2'lik seri ile skoru 59-50 yapan Chicago, sonrasında yakaladığı 8-0'lık bir seri ile skoru 71-65'e getirerek farkı 6 sayıya indirdi. Üçüncü çeyrek sonunda skor tabelası 76-69 Kings üstünlüğünü gösteriyordu.

Deplasman turunda adet haline geldiği üzere son çeyrekte Bulls savunmasını ve enerjisi maksimuma çıktı. Dördüncü çeyrekte adeta Kings'e potayı göstermeyen Chicago 19-5'lik seri ile skoru rakibini yakaladı: 76-76. Son 6 buçuk dakikaya 81-81'lik eşitlikle girilirken Derrick Rose'un üst üste iki süper turnikesi sonrası 87-83'le Bulls üstünlüğü ile molaya gidilirken oynanması gereken 3:30 süre kalmıştı. Son çeyreğin ilk 9 dakikasında sadece 7 sayı bulan Sacremento takımı tüm son çeyrek boyunca sadece 9 sayı bulabildi ve toplamda 27-7'lik bir seri yakalayan Bulls maçı 94-83 kazanarak 7 maçlık "sirk deplasmanı turu"nu 4 galibiyet 3 mağlubiyet ile tamamlamış oldu.

Chicago Bulls'da süper guard Derrick Rose maçı 30 sayı 7 rebound 7 asist ile tamamlarken maç boyunca 6 topu bloklanmasına rağmen maçtan kopmayıp son dakikalarda bulduğu sayılar ve asistleri ile maçı kazandıran adam oldu. Bulls'un muhteşem ikinci yarı savunmasında en önde gelen isim olan Joakim Noah ise maçı 17 sayı 8 rebound 5 asist 4 top çalma ve 2 blok ile tamamladı. Loul Deng aldığı 9 rebound ile bu alanda önemli katkı yaparken 22 sayılık hücum performansını 4 asistle tamamlayarak gecenin en efektif oyuncularından biri olmayı başardı. Bulls forması altında en efektif oyununu çıkaran Ronnie Brewer ise 34 dakika süre aldığı maçı 8 sayı 10 rebound 4 asist ile noktalamayı başardı. 

Ömer Aşık Taj Gibson'ın erken iki faul alması ile erken oyuna girmesine rağmen ilk yarıdaki kötü Bulls savunmasına o da ayak uydurunca ikinci yarının tamamında oyuna girmedi ve maçı süre aldığı 9 dakika içinde yanlızca 1 rebound alarak tamamlayabildi. Bir çaylak için oldukça zorlayıcı bir deplasman turunun son maçında yaşadığı düşüş normal sayılabilirse de özellikle savunmada yaptığı katkıya devam etmesi ve reboundlarda daha etkili olması lazım. Son bir kaç maçtır sadece kendi havuzuna düşen reboundları toplayabilen Ömer'in uzun kolları ile alamasa dahi reboundları rakibi için zorlaştıracak hamleleri Noah'tan kapması ona çok şey katacaktır. Bulls o sahadayken adeta 4 kişi ile hücum eder durumda ancak Ömer'den asıl beklenti zaten işin savunma yönünde. Moral olarak bir kaç maçtır düşüş yaşan Ömer'i kendine getirecek ve azalan özgüveni yerine getirecek bir maça çok ihtiyacı var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder